Øvelse 2: Noen å hate

Print
Gjennomføring:

Sitt i ring. Gjerne på gulvet eller med en ring av stoler. Alle leser på omgang fra teksten til Raga Rockers  (fra albumet Rock’n’Roll Party, 1990). Let gjerne fram en musikkvideo eller lydspor som kan spilles av først.

 

Noen å hate (UTDRAG)
 

Han der æ´kke sånn som deg

For deg bort og ta han

det er like godt som sex

Å banke en stakkars faen

 

Er det ikke deilig å ha noen å hate

føles det ikke godt å ha noen å hate

er det ikk herlig å slå dem flate

Er det ikke deilig å ha noen å hate.

 

Høre lyden av nakker som knekker

Hør lyden av kjøtt som sprekker

Det er bare å følge fingeren som peker

dit hvor de voksne leker

Av Michael Krohn © Waterfall Music / Sony/ATV Music Publishing Scandinavia Trykket med tillatelse av Notfabriken Music Publishing AB. Trykket med tillatelse av Warner/Chappell Music Scandinavia AB 

 

Spørsmål til samtale:
  • Raga Rockers synger ironisk om hvor deilig det er å ha noen å hate. Men ironi fungerer bare når det er et snev av gjenkjennelse/sannhet i det som det ironiseres over. Hva tenker du om å bruke ironi på denne måten?
  • Raga Rockers sier at «Han der æ´kke sånn som deg- Fort deg bort og ta han». Hvordan kan dette forstås?
  • Raga Rockers sier at «Deter bare å følge fingeren som peker – Dit hvor de voksne leker». Hva tror du de mener med det?
  • I teksten er det ikke bare deilig å ha noen å hate – det er også deilig å bruke vold og «… slå dem flate». Prøv å forklare hva vold kan være. Dette kan gjøres gjenom en samtale hvor alle får to minutter til å tenke på en erfaring de har med voldsbruk (slåsskamp, lusing, trakassering, mobbing, osv. Ikke nødvendigvis bare fysisk). Alle finner ett ord som beskriver historien de fortalte. Ordene skrives opp på tavlen. Ut fra ordene skal gruppen definere hva vold er. Ut fra definisjonen dere kommer frem til diskuter Raga Rockers «påstand» om at det er deilig å bruke vold.